Rsun.png

RETURNING THE GAZE

Returning the Gaze is een theatrale stadswandeling over de koloniale geschiedenis van Haarlem. Hierbij worden lokale onderbelichte verhalen afgewisseld met scènes van dans, poëzie, en live muziek op locatie in de stad. Returning the Gaze is 2 en 3 juli te zien en start bij De Schuur in Haarlem.

Press image Returning the Gaze Portrait Susanna copy.jpg

Credit: Sites of Memory
Gebaseerd op een krijttekening van Susanna Dumion gemaakt in 1813, collectie Teylers Museum, kunstenaar onbekend.

DECODING THE ATLANTIC WORLD

Sites of Memory is benaderd om een proefopstelling te maken in aanloop naar de nieuwe tentoonstelling ‘De Atlantische Wereld’ van het Scheepvaartmuseum. Dit resulteerde in de kunstinstallatie ‘Decoding the Atlantic World’ en is een samenwerking tussen Sites of Memory oprichters Jennifer Tosch, Katy Streek en kunstenaars Raul Balai en Jarrett Erasmus. De installatie is vanaf 1 juli te zien en loopt tot eind december.

SOM_DTAW_SOCIALS_004.jpg

SoM @ AMSTERDAM ROOTS FESTIVAL

Woensdag 29 juni spelen in Muziekgebouw aan 't IJ twee Malinese supersterren Ballaké Sissoko en Habib Koité. Rondom de concerten presenteert Sites of Memory korte performances, om 20:00 uur een teaser van de nieuwe voorstelling ‘Returning the Gaze’ en tijdens de pauze een fragment van 'Future for the Past'. Voorafgaand aan het programma wordt om 19:15 uur de korte film ‘Future for the Past’ vertoond met kort nagesprek door Jennifer Tosch.

CREATIVE ARCHIVE

Heb jij onze voorstelling gemist. Ga naar onze Creative Archive, een omgeving waar je achtergrondinformatie over de locaties kan lezen, voorstellingsteksten kan beluisteren en 360-graden video's kan bekijken. Navigeer langs verhalen van Nederland tot Zuid-Afrika, van verleden, heden en toekomst.

 

TICKETS

Rplant-1.png

 

Koop nu je kaartje voor Returning the Gaze in Haarlem!

rdj20276-134224.jpg

HAARLEM

Returning the Gaze is 2 en 3 juli te zien en start bij De Schuur in Haarlem. Deze theatrale stadswandeling over de koloniale geschiedenis van Haarlem. Hierbij worden lokale onderbelichte verhalen afgewisseld met scènes van dans, poëzie, en live muziek op locatie in de stad.

 

Het optreden duurt 45 minuten en is met teksten in het Nederlands, Engels en Papiamentu.

rdj20276-130429.jpg
 

CONTACT

Rbeast.png

Thanks for submitting!