top of page

FREE TO BE FREE

Hoe vrij ben je om vrij te zijn? Het antwoord op die vraag is niet voor iedereen hetzelfde. Free to be Free is de nieuwste locatievoorstelling van Sites of Memory Stichting over vrijheid en verzet. Free to be Free neemt het publiek mee langs verhalen en plekken die verbonden zijn aan de koloniale geschiedenis in Amersfoort, Deventer en Utrecht. We kunnen veel leren van de vrijheidsstrijders uit het verleden en zeker ook van de mensen die zich vandaag de dag hard maken voor vrijheid. Hoe werd vrijheid bevochten toen en nu? Welke vormen van opstand en verzet zijn bekend? Aan de hand van dans, theater, poëzie en muziek komen verhalen tot leven, over vrijheid en verzet in het verleden, heden en de toekomst.

DATA 2023: 

AMERSFOORT 

do 15 juni - 19:00 uur (try-out)

vr 16 juni - 19:00 uur (première) 

za 17 juni - 16:30 & 19:00 uur

zo 18 juni - 13:00 & 16:30 uur

DEVENTER

za 8 juli - 16:00 & 20:00 uur (premiere) 

zo 9 juli - 16:00 & 20:00 uur  

UTRECHT

za 7 oktober - 20:00 uur

zo 8 oktober - 20:00 uur (premiere) 

do 12 oktober - 20:00 uur

vr 13 oktober - 20:00 uur

za 14 oktober - 20:00 uur

INFO KAARTVERKOOP

De kaartverkoop voor Amersfoort en Utrecht zijn gestart. In Deventer zijn de optredens gratis toegankelijke als onderdeel van Deventer op Stelten. 

De voorstelling is gemaakt in samenwerking met Comité 30 juni - 1 juli Utrecht & Amersfoort, Theater Flint, Museum Flehite, Deventer op Stelten, Stadsschouwburg Utrecht, Museum Speelklok, Kosmopolis Utrecht, Black Heritage Tours Amsterdam, Mapping Slavery Project, Poetry Circle Nowhere.  

IMG_6702e.jpg

Credit: Bowie Verschuuren

CREDITS

Concept & artistieke leiding Jennifer Tosch, Katy Streek

Makers & performers Jomecia Oosterwolde, Jörgen Gario, Michael Wanga, Jeannie Zuiderwijk, Ciara Anastasia Hiwat, Irene Mommers

Script & tekst Jomecia Oosterwolde, Jörgen Gario, Michael Wanga, Juan-Carlos Goilo, Katy Streek, Jennifer Tosch, Jeannie Zuiderwijk 

Regie Katy Streek

Choreografie Jomecia Oosterwolde

Compositie & muziek Jörgen Gario, Michael Wanga

Scenografie & Kostuumontwerp Alejita

Onderzoek Mapping Slavery Project, Kosmopolis Utrecht, Black Heritage Tours Amsterdam

Creative producer Gina Alina Patilea

Zakelijk leider Kimberley Smit

Marketing & communicatie Hahae Son

bottom of page