top of page

EMERGING MEMORY 2019

Emerging Memory is een theatrale boottocht over de verborgen geschiedenis van Amsterdam. Wat herinneren wij ons van het slavernij- en koloniale verleden van de stad wanneer wij door de historische binnenstad varen? Wat borrelt omhoog uit het water? 

Emerging Memory was van 22 juni t/m 4 juli in Amsterdam te zien.

Na drie uitverkochte edities in drie jaar is opnieuw een groep eigenzinnige makers aan de slag gegaan met de verhalen die in de archieven en architectuur van de stad verborgen liggen. Varend langs diverse locaties in de historische binnenstad worden vergeten herinneringen tot leven gewekt middels beeld, beweging, klank en poëzie. Van wie zijn onze herinneringen? Welke verhalen vertellen we door en waar zwijgen we over? Hedendaagse discussies over ons koloniale verleden verzanden vaak in wij-zij denken. Wanneer we goed kijken en luisteren wordt gedeelde geschiedenis een gezamenlijke ervaring. Emerging Memory is een ontmoeting in verhalen.

Emerging Memory is een project van Jennifer Tosch (oprichter van Black Heritage Tours Amsterdam) & Katy Streek (theatermaker en programmeur).

Ontwikkeld in samenwerking met makers / performers:

Mirte Hartland, Sjaan Flikweert & Jörgen Gario - Spoken word, muziek & performance

Zino Schat & Robert Thomas Villedieu / fractal collective - choreografie en dans

Buhlebezwe Siwani - installatie, video en performance

Raul Balai - illustratie en vormgeving kostuums

Alejandra Silva - Kostuum ontwerp

 

Luna Wicks, Marieke Stam, Elena Fonseca Neves, Ilse van der Voorn - Spelers

Gina Alina Patilea - Productie

Amanda van der Meulen - Film & Editing


In samenwerking met Amsterdam Roots, Afrovibes, Poetry Circle Nowhere, Black Heritage Tours en mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunsten, We Make The City, Universiteit van Amsterdam, Amsterdam Heritage and Memory Studies en Netherlands Institute for Cultural Analysis.

rdj19178-212439.jpg
rdj19178-210626.jpg
bottom of page